“Let it snow, let it snow, let it snow”. Hoewel het pas oktober is, schalt de kerstmuziek uit de speakers bij de foodtruck die geparkeerd staat voor woonzorg- en revalidatiecentrum Huis ter Heijne (voorheen Solace) in Heino. De geur van pompoensoep en wildstoof komt je tegemoet. “We wilden in deze coronatijd graag iets leuks organiseren voor onze bewoners en medewerkers”, vertelt locatiemanager Bas de Man. “Daarom heeft onze kok overlegd met Van Hoeckel, onze toeleverancier. Samen kwamen ze met dit idee. Geweldig!”
Bewoners vinden het fantastisch. Zij krijgen een viergangenmenu voorgeschoteld. Coronaproof uiteraard. Het eten wordt bereid in de foodtruck en voor de deur gezet, zodat medewerkers van het woonzorgcentrum de gerechten kunnen uitserveren in het restaurant. Extra leuk: bij de koks in de foodtruck staat een camera. Via een grote tv in het restaurant kunnen bewoners een kijkje in de keuken van de foodtruck nemen.
Er zijn twee shifts, legt De Man uit. “Eerst schuiven de vaste bewoners aan, daarna de revalidatiecliënten. Die laatste groep verblijft er pas sinds kort: op 5 oktober zijn de cliënten van Groot Stokkert Herstelzorg uit Wapenveld verplaatst naar Heino. Een mooi welkom dus!” Naast woonplekken voor cliënten die intensieve zorg nodig hebben en zelfstandige woonplekken voor mensen met een lichtere zorgvraag biedt de locatie nu dus ook ruimte voor herstel-/revalidatiezorg. Daarvoor is het pand de afgelopen periode flink verbouwd. De eerste verdieping is helemaal opnieuw ingericht. Voorheen stond het pand bekend als Solace. Maar met de nieuwe cliëntengroep erbij is een naamswijziging op z’n plaats. Het pand zal daarom binnenkort de naam woonzorg- en revalidatiecentrum Huis ter Heijne dragen.
Voor de bewoners én de medewerkers een geslaagde middag. De Man: “Iedereen heeft behoefte aan gezelligheid. En daar zorgt deze middag voor. Heel erg leuk om te zien dat iedereen zo geniet.”